Betekenis achter
de
naam Díemae
Onze jongste, met de allereerste Díemae 2019
Toen eenmaal de stap was gezet om een eigen label te starten, om knuffels te maken voor kindjes moest er ook een naam komen! Te gek, maar welke?
Dit is HET verhaal, achter de naam Dìemae.
Doordat onze oudste zoon TOS (taalontwikkelingstoornis) heeft bleef zijn taal achter en konden wij elkaar lastig (of wel niet) begrijpen.
Door middel van gebaren communiceerde wij, maar ook dat was vaak nog zoeken. Hij had veel moeite met taal, het uiten van zijn emoties, maar ook in wat hij graag wilde. Helemaal in het begin toen hij nog kleiner was, kon vijf woorden zeggen waaronder "DIE". Hij wees alles aan met "die". Vaak bleef het nog een gok, maar toen eenmaal de taalontwikkeling vorderde en de 'twee-woordzinnen' om de hoek kwamen kijken werd het toch ietsje makkelijker.
Na een tijdje werd "die" al snel uitgebreid met "die mee" en wat eerder flinke driftbuien waren (omdat we elkaar niet begrepen) werd het steeds meer duidelijk. Hij wees het aan en zei 'die mee'. Jaaa!! Hoppa!! Hij wilde het gewoon meenemen.
Zijn knuffel, speen, doeken, auto en drinken.. Alles moest gewoon mee!
Doordat deze klanken van "die mee" vooraan in de taalontwikkeling liggen, leek het mij leuk om deze klanken te gebruiken zodat kinderen op deze manier al gauw om hun eigen knuffel kunnen vragen. Ook al is deze dan niet in de buurt.
Niet alleen kleine kinderen zeggen de woorden "die-mee" vaak in het dagelijks leven, want ga zelf ook maar eens op pad en pak een tas in samen met je kleintje.. Hoe vaak zeg jij tegen kindje: "die mee?"
De naam "die mee" dus! Alleen vond ik 'die-mee', niet leuk geschreven.
Het moest leuker, unieker en specialer! Net als de knuffels natuurlijk.
Het was even zoeken, maar daar was de naam, het werd Díemae.
De klanken bleven hierbij hetzelfde, maar het zicht zoveel leuker..
Wat begonnen is met één knuffel voor Kindjes, is uitgegroeid tot een waanzinnig mooi en groot assortiment waar ik mega trots op ben,
met maar één doel: